Lessen

Wekelijkse circuslessen geven doen we het liefst!

Hieronder vind je alles wat je moet weten om bij ons les te volgen tijdens het schooljaar.

Wanneer?Klik op het lessenrooster hieronder voor een groter exemplaar van het lessenrooster van circusjaar 2021-2022.

lessenrooster21-22

Hier vind je alle circuslessen in Google Agenda.

Hier vind je BINNENKORT de kalender van 2021-2022 in pdf-formaat.

 Voor wie?


Kleuters

De jongste kleuters (1ste en 2de kleuterklas, 1- & 2-XS) kunnen elke zondagochtend samen met hun mama, papa of andere volwassene komen bewegen. Eerst gaan we op ontdekking op een parcours, daarna doen we samen wat oefeningen om je lichaamsbewustzijn, evenwicht, oog-handcoördinatie en vooral je zelfvertrouwen een boost te geven! Leuk voor de kinderen én voor de ouders! Het is een les waarbij de relatie kind-ouder centraal staat. De oefeningen zijn gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne.

De oudere kleuters (3de kleuterklas, 3-XS) komen ook nog samen met hun mama, papa of andere volwassene naar de les. Met hen gaan we meer en meer op zoek naar acrobatische uitdagingen én leren we ook elke week één of andere circustechniek.

Mama en papa zijn in de kleuterlessen vooral begeleider en moeten niet inschrijven, zij mogen ook wekelijks afwisselen voor deze lessen. De kleuterlessen vind je terug onder de naam XS!

Multicircuslessen

Voor kinderen uit het lager onderwijs (6-12 jaar) geven we multicircuslessen: Small, Medium, Large in Herentals, - Mini, Middel en Maxi in Turnhout. In deze lessen probeer je een gevarieerd aanbod aan circustechnieken uit. Evenwicht, jongleertechnieken, acrobatie en circustheater komen aan bod. In elke les onderzoeken we één en meestal méér van deze technieken. Elke les doen we spelletjes en oefeningen om onze kunsten te verbeteren en toveren we onszelf op een plezante manier om tot echte artiesten.

Voor jongeren uit het secundair onderwijs (13-18 jaar) hebben we de X-Large-les in Herentals en de Mega-les in Turnhout waarbij alle circustechnieken aan bod komen.
In Turnhout kan je de Mega-les volgen via Locorotondo of met een SNS-pas.
We raden aan om eerst een jaartje multi-les te volgen, vooraleer je kiest voor een specialisatie.


Volwassenen

In de multi-circusles voor volwassenen (2XL) komen heel wat circustechnieken aan bod (jongleren, diabolo, eenwieler, rola bola, …). Na een gezamelijke opwarming kan je kiezen of je zelfstandig verder oefent op de reeds aangeboden technieken of dat je mee de les volgt.

Ook in alle specialisatielessen in Turnhout en Herentals zijn volwassenen zeer welkom!

Kinderen met speciale noden

Circus is voor iedereen, ook voor wie niet gezegend is met een volledig functionerend lichaam of perfect uitgeruste geest. Heb je een kind met een beperking? Kom er dan eens over praten over hoe we hem of haar het best kunnen integreren en begeleiden in onze lessen. Heeft je kind géén beperking, maar is er iets dat we best weten om je kind optimaal te kunnen begeleiden, laat het ons aljeblieft weten.
Dat zorgt voor een betere verstandhouding en positievere ervaringen voor zowel leerling als lesgever.

Specialisatielessen

Je kan een specialisatieles kiezen als je 9 jaar of ouder bent (uitgezonderd de les ACRO-PARKOUR voor 6-10-jarigen).
De nadruk in deze lessen ligt vaker op techniek, hoewel we ook werken op creativiteit en circustheater.

EVENWICHTLESSEN
In de eenwielerles (1-WIEL, 2-WIEL, MONO) wordt énkel geëenwielerd. De eenwielerBASKETles is voor ieder die vlot kan eenwieleren en op zijn eenwieler wil leren basketten.

JONGLEERLESSEN
In de jongleerlessen leer je gooien met vanalles, en vooral: die voorwerpen ook weer opvangen.
In de les MULTI-JUGGLE in Turnhout en JONGLEREN (9+) in Herentals komen verschillende jongleertechnieken aan bod: diabolo, flowerstick, balletjes, kegels... In de les OUDLEREN (13+) kies je één van de jongleertechnieken om in te specialiseren.

ACROBATISCHE LESSEN
Voor 6- tot 10-jarigen is er de les ACRO-PARKOUR. Hier leer je allerlei acrobatische basisvaardigheden zoals kopstand, handstand, radslag, salto’s en alle mogelijke combinaties en variaties daarop. Daarnaast komen ook parkour-vaardigheden aan bod: je leert om hindernissen te overwinnen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier. Een ideale les om je lichaamsbewustzijn te stimuleren en een goede voorbereiding op de acrobatische specialisatielessen (GROND, PORTE, LUCHT, PARKOUR).
In de LUCHT-acroles wordt vooral doek, trapeze en chinese mast beoefend. Tijdens deze les maken we gebruik van doek, trapeze, mast en hoop om onze kunsten letterlijk naar een hoger niveau te tillen. Je leert je lichaam controleren zodat je je zelfverzekerd voelt met je beide voeten ván de grond. We werken in verschillende leeftijdsgroepen (LUCHT 9+, LUCHTER 11+, LUCHTST 14+, LUCHTSTER 16+).
Bij GRONDacrobatie leer je je lichaam gebruiken op een unieke manier. Je ontdekt zowel statische als de dynamische acrobatie en gaat van kopstand naar handstand, van radslag naar salto en alle mogelijke combinaties en variaties daarop.
Bij acro-PORTÉ leer je acrobatische figuren waarbij je anderen draagt of zelf gedragen wordt. Ook gooien en gegooid worden komt aanbod.
In de les PORTWEE werk je ook op dragen en gedragen worden. In deze les werk je met een vaste partner. Bij de inschrijving geef je door wie die partner is. Een vaste partner vinden kan eventueel ook tijdens de eerste les.
FFF (Fit, Fors & Flex) is een nieuwe les op dinsdag, waarin we op een toffe manier werken aan conditie, kracht en lenigheid. Een aanrader voor elke leergierige acrobaat! !
In Turnhout geven we één acrobatie-les waar al deze technieken afwisselend aan bod komen: M-ACRO.

In de PARKOUR-lessen leer je je lichaam beheersen en obstakels overwinnen. Deze techniek is ook gekend als freerunning. We werken in verschillende leeftijdsgroepen (PARKOUR 9+, PARKOURDER 12+, PARKOURST 15+).
Vind je één parkour-training in de week niet voldoende? Dan kan je inschrijven voor de PARKOUR-PLUS-les op woensdag: deze les is enkel voor wie ook nog een andere parkour-les volgt.

De parkour-SNS-les op dinsdag wordt georganiseeerd i.s.m. Sport Na School. Deelnemen hieraan kan enkel met een SNS-pas, voor deze les kan je niet inschrijven via onze website.

THEATER
Circus is niet alleen trucjes tonen. In de les CIRCUSTHEATER komen heel wat theatertechnieken aan bod die je in circusacts kan verwerken: bewegingstheater, improvisatie, clownerie... We experimenteren met tonen aan elkaar aan de hand van creatieve opdrachten.

KORT & KRACHTIG
In deze korte lessenreeksen   van telkens een 6-tal lessen komen verschillende technieken aan bod: improvisatietheater, vergeten circustechnieken (zoals lassodraaien, zweep, messenwerpen, ...), vuurtechnieken, ... De ideale manier om van een circustechniek te proeven. Je schrijft in per module.
Bij de eerste module IMPROVISATIETHEATER (september-oktober) ligt de focus op leren inspelen op onverwachte plottwists, suggesties van het publiek en uiteraard je mede-improvisatiespelers. Je leert ook spreken voor een publiek, zonder voorgekauwde tekst. Wat zijn de theatertechnieken bij improvisatie, hoe speel je daarmee en welke improvisatietheaterformats bestaan er? Dat kom je te weten in deze module!


Volwassenen zijn welkom in alle specialisatielessen!


Waar?


Turnzaal en Sporthal De Vossenberg in Herentals

turnzaal vossenberg
sporthal vossenberg

De Vossenberg
Markgravenstraat 107,
2200 Herentals

Turnzaal kOsh Herentals

zaal kosh

Campus Ieperstraat
Ieperstraat 5,
2200 Herentals

Turnzaal Sint-Pietersinstituut Turnhout

zaal turnhout

Turnzaal Basisschool,
Sint-Pietersinstituut
toegang via Hogestraat ingang 8

Prijzen


Voor de lessen die een heel schooljaar lopen, betaal je €100 lidgeld per gezin.
Dit wordt automatisch verrekend bij de eerste inschrijving die je plaatst.
Met dit bedrag zorgt Locorotondo voor een goede verzekering voor jou en onze vrijwilligers,
een online inschrijvingsplatform conform met de privacywetgeving,
investering in duurzaam materiaal en veiligheid.
En indien gewenst ontvang je 3-maandelijks het Circusmagazine dat uitgegeven wordt door het Circuscentrum.

Je betaalt ten laatste op 1 oktober het lidgeld plus het lesgeld voor een heel schooljaar (in totaal een 30-tal lessen).
Het lesgeld dient o.a. voor zaalhuur, specifiek materiaal, vergoeding en bijscholing van de lesgevers.
Het lesgeld bedraagt €19 per kwartier (dit is het bedrag voor een heel schooljaar):
Voor een les van 45 min. betaal je €57.
Voor een les van 1u betaal je €76.
Voor een les van 1u15 betaal je €95.
Voor een les van 1u30 betaal je €114.
Voor een les van 1u45 betaal je €133.
Voor een les van 2u betaal je €152.

Bv. Puc volgt de les Small, zijn zus volgt de les Acro-Parkour en mama de les 2XL.
Dit gezin betaalt in totaal €423 voor een heel schooljaar circusplezier:
€100 (lidgeld per gezin) + €95 (Small -1u15) + €114 (Acro-parkour-1u30) + €114 (2XL- 1u30).

Contacteer onze coördinator via mail voor een voordeeltarief als er binnen jouw gezin meer dan 6 uren les gevolgd worden, liefst voor je de inschrijvingen doorgeeft.

Tijdens het jaar zijn er geen verplichte extra kosten.
Er is voldoende materiaal en geen verplichte clubkledij.

Voor kortere lessenreeksen betaal je je inschrijvingsgeld per reeks en werken we niet met het lidgeld.

Vrije training
Wie al circusles volgt, kan komen trainen zo vaak als hij wil voor €30.
Wie nog geen lessen volgt, betaalt €45.
Met je SNS-pas mag je gratis naar de vrije trainingen komen.

Voor gezinnen met een UiTPAS of Vrijetijdspas met kansentarief zijn er aangepaste prijzen.
Je krijgt een korting van minstens 50%.
Dit verschilt per gemeente, stuur een mail naar ons voor meer info.
Heb je geen pas, maar is de prijs de reden om niet deel te nemen?
Laat het ons even weten, dan zoeken we samen naar oplossingen.

De prijs is inclusief verzekering, materialen, lesgevers voor het hele circusschooljaar.

Betaling bevestigt je inschrijving.
Je betaalt bij voorkeur online via de link die je via mail krijgt toegestuurd.
We verwachten je betaling ten laatste op 1 oktober.
De eerste 2 lessen zijn gratis proeflessen, maar ook hiervoor moet je inschrijven.

Vrije Training


In de vrije training mag je één tot drie keer per week komen trainen op je techniek naar keuze.
Wekelijks op woensdagmiddag in de sporthal van De Vossenberg tussen 15u30-16u15, op zaterdagavond van 18u-19u15 in de sporthal van kOsh, op zaterdagavond van 21u15-22u30 in de turnzaal van De Vossenberg.

Op onze agenda-pagina kan je zien wanneer die trainingen vallen.

Uiteraard mag je hier ook een keer gratis komen proberen.

Als je al circusles volgt, kan je voor €30 zo vaak komen trainen als je wil.
Wie nog geen les volgt, betaalt €45.
Met je SNS-pas betaal je helemaal niets! (Duid de optie "SNS-pas" aan bij je inschrijving.)
Inschrijven doe je onderaan deze pagina.

vrije training

inschrijven:
Inschrijven kan enkel via deze website, klik op de les die je wil volgen onderaan deze pagina en de rest wijst zichzelf uit.

De inschrijvingen voor circusjaar 2021-2022 starten op donderdag 13 mei 2021, het lessenrooster wordt hier begin mei gepubliceerd. Leerlingen die al circuslessen volgen, en hun gezinsleden, krijgen voorrang op de nieuwe inschrijvingen tot en met 31 mei.
Zij krijgen als eerste een bevestiging toegestuurd.
Nieuwe leerlingen kunnen hun inschrijvingsformulier invullen zodra de inschrijvingen starten begin mei,
maar ze krijgen pas bevestiging vanaf 1 juni, in volgorde van inschrijven.

Laat je niet afschrikken door het woord 'wachtlijst' in de inschrijvingsmodule.
Indien nodig schakelen we een extra lesgever in, en krijgen ook kinderen op de wachtlijst een plaats in de les.

Contacteer onze coördinator via mail voor een voordeeltarief als er binnen jouw gezin meer dan 6 uren les gevolgd worden.

Opgelet: €100 lidgeld wordt bij eerste inschrijving geteld.

loading gif kampadmin